Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Füllung
- 20 Zweiglein Koriander, frisch (nur Blätter)
- 350 g Wasser
- 150 g Erdäpfel, in Würfeln (1 cm)
- 30 g natives Olivenöl extra
- 150 g Karotten, in Stücken
- 80 g rote Paprikaschoten, in Stücken
- 100 g Zwiebeln, in Stücken
- 150 g Lauch, in feinen Scheiben
- 1 EL Garam Masala
- 1 EL Currypulver
-
1
TL Salz
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 Prise Chiliflocken, getrocknet
- 80 g grüne Erbsen, tiefgekühlt
Teig und Fertigstellung
- 140 g Wasser
- 20 g natives Olivenöl extra
- ½ TL Salz
- 300 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
-
1
EL Kreuzkümmel, ganz
lub ½ EL Fenchelsamen - Rapsöl zum Einfetten und Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 492 kJ / 117 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 113 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Teigtaschen mit Melanzani, Spinat und Feta
1h 45min
Linsen Dal mit Bulgur
45min
Koriander-Naan
1 Std. 15 Min
Dal Makhani
1 Std. 15 Min
Dhal
40min
Orientalische Falafel Bowl
1h 50min
Paneer
3 godz. 20 min
Israelische vegetarische Pitas (sabich)
40min
Brokkoli-Spinat-Köfte-Curry
1sa 10 dk
Palak Paneer mit Reis
45min
Samosas mit Kartoffel-Koriander-Füllung
1 godz.
Kichererbsen Masala
45min