Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g peito de frango cortado em cubos
- 50 g vinho tinto
- 1 c. chá de colorau
- 1 pitada de pimenta
- 3 romãs s/ casca, mais q.b. p/ guarnecer
- 230 g cebola cortada em pedaços
- 20 g azeite
- 35 g mel
- 20 g manteiga
- 15 g açúcar amarelo
- 1 c. chá de sal
- 1 c. chá de farinha tipo 65
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3802.1 kJ / 908.7 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 114 g
- Tłuszcz
- 28.6 g
- Błonnik
- 19.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guisado de frango com chouriço e grão
40min
Frango agridoce com arroz
40min
Frango à provençal com batatas e pudim de chocolate
50 Min
Coq au vin
35 Min
Bolas de cebola e bacon recheadas
1 Std. 30 Min
Almôndegas de porco
1 Std. 30 Min
Frango com quiabo
50 Min
Guisado cremoso de frango e mostarda
40min
Frango satay com arroz jasmin
1 Std. 55 Min
Frango à francesa
35 Min
Guisado de frango com gnocchi de batata-doce
1 Std.
Frango com cogumelos em vinho tinto
45min