Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos
- 450 g bacalhau demolhado (3 postas aprox.)
- 100 g queijo mozarela
- 30 g azeite
- 2 dentes de alho
- 150 g cebola
- 600 g tomate em pedaços
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 1 c. chá de açúcar
- Orégãos q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 289 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz com almôndegas de atum
50 Min
Alheiras ao vapor com arroz de grelos
30 Min
Empadão de atum
1h 10 min
Tortilha de frango
40min
Lulas guisadas com feijão-manteiga
1h 20min
Açorda de bacalhau com tomate
25 Min
Tortilha de bacalhau com todos
1 Std.
Bacalhau à Assis
25 Min
Empadão de bacalhau
1h 10 min
Bacalhau à Soutelo
25 Min
Arroz de "pato" fingido com farinheira
1 Std. 40 Min
Frango com cerveja
40min