Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 ovos
- Pimenta q.b.
- 15 g coentros
- 10 pés de hortelã, só as folhas
- 30 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 2 dentes de alho
- 400 g cebola cortada em pedaços
- 800 g tomate em pedaços
- 120 g ervilhas
- 2 c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 550 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 872.1 kJ / 208.5 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 875.5 mg
Alternatywne przepisy
Sopa rica
1h 10min
Sopa de bacalhau e alho-francês
45min
Sopa de feijão frade com coentros
30min
Sopa da pedra
1h 30min
Creme de alho
1h 10min
Sopa ribollita
45min
Creme de batata com ovo cozido
40min
Alfajor
1h 20 min
Sopa de entulho
1h 30min
Sopa de grão e linguiça
25min
Sopa de beldroegas e tomate
50min
Sopa da horta
55min