Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 250 g de agua
- 40 g de setas shiitake secas
- 5 g de jengibre fresco en trozos
- 50 g de cebolleta recta en rodajas (5 mm)
- 40 g de zanahoria en trozos
-
100
g de repollo en trozos
lub 100 g de kale en trozos - 20 g de salsa de soja
- 1 cucharadita de azúcar
Salsa
- 20 g de cebolleta recta en rodajas
- 5 g de jengibre fresco en trozos
- 40 g de miel
- 30 g de salsa de soja
- 10 g de aceite de sésamo tostado
- 30 g de vinagre de arroz
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
Montaje y terminación
- 26 obleas para gyoza congeladas (descongeladas)
- 200 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 212 kJ / 50 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 7.7 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 112.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ramen con pollo y pak choi - Japón
45min
Nigiri sushi
1 Std.
Dumplings chinos de repollo y carne de cerdo
1h 35 min
Bao buns de coco, cerdo y champiñones
45min
Bao buns con salmón y espárragos
1 Std.
Gyozas (empanadillas japonesas)
1 Std.
Pan naan con hummus (HESTAN CUE)
1h 40min
California roll - Japón
1 Std.
Bao buns con gambones crujientes
1 Std.
Arroz blanco para sushi (Cocción de arroz)
1 Std. 15 Min
Bao buns de secreto ibérico
2 Std. 30 Min
Maki sushi
1 Std.