Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 latas de anchoas en aceite (de 45 g cada una)
- 80 g de aceite de oliva
- 1 diente de ajo
- 200 g de aceitunas negras sin hueso
- 100 g de alcaparras escurridas
- 1 cucharadita de tomillo seco
- 30 g de zumo de limón
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 Receta completa
- Kalorie
- 6458 kJ / 1545 kcal
- Białko
- 32.4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 151.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 13786 mg
Alternatywne przepisy
Crema untable de aceitunas y almendras con ajo negro
5 Min
Curry en polvo - Subcontinente indio
10 Min
Paté de higaditos al oporto con higos
5h 15min
Tarta Tatin de cebolla con caramelo a las hierbas
1h 40 min
Paté libanés de berenjena (Baba ganoush)
1 godz. 15 min
Paté de cabrales a la sidra
4 godz. 45 min
Dip de tomates secos
5 Min
Raita de pepino
10 Min
Tzatziki (dip de yogur y pepino)
10 Std. 5 Min
Pesto de tomates secos
5 Min
Pudin de bonito y piquillos
5h 10min
Muhammara
1 godz. 10 min