Wersje kompatybilne
Sopa de batata e alho-francês
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g água
- 45 g azeite
- 600 g batata cortada em pedaços (2-3 cm)
- 900 g alho-francês (só a parte branca ) cortado em pedaços
- 50 g manteiga
-
4
c. chá cheias de caldo de legumes caseiro
lub 4 cubos de caldo de legumes esfarelado - 2 - 4 pitadas de pimenta branca
- 4 pitadas de noz-moscada (opcjonalnie)
- 300 g leite
-
Cebolinho picado q.b. p/ guarnecer
lub Salsa picada q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 437 kJ / 105 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 832 mg
Alternatywne przepisy
Creme de curgete
35 min
Coxas de galinha teriyaki
2u.
Bolinhos gregos de curgete (Kolokithokeftedes) - TM5
Brak ocen
Carpaccio de beterraba - TM6
20 min
Ragú de carne
45min
Frango com quiabo
40 min
Sopa caprese
1u. 15min
Couve-flor gratinada com molho de queijo
55 min
Creme de abóbora com caril
35 min
Ovos escoceses com salada de aipo e cenoura
50 min
Creme de feijão-branco com chouriço e alecrim
45min
Arroz vaporizado
35 min