Massa à italiana com pesto e tomate-cereja confitado (vegetariana)

Massa à italiana com pesto e tomate-cereja confitado (vegetariana)

4.9 27 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 doses

Składniki

  • queijo parmesão cortado em pedaços
    120 g
  • tomate-cereja
    200 g
  • pinhão cru mais q.b. p/ polvilhar
    30 g
  • alho (opcjonalnie)
    1 dente de
  • folhas de manjericão
    80 g
  • azeite mais q.b. p/ regar
    120 g
  • sal mais q.b. p/ temperar
    1 ¼ c. chá de
  • água
    1200 g
  • massa seca (penne, fusilli, etc.)
    320 g
  • queijo mozarela cortado em cubos (1-2 cm aprox.)
    200 g
    200 g queijo burrata, cortado em fatias

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 893.7 kcal / 3739.1 kJ
Białko 34.4 g
Tłuszcz 55.2 g
Węglowodany 65.3 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 16.3 g
Sód 1473.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...