
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 125 g de farine et un peu pour le plan de travail
- 65 g d'eau
- 125 g de beurre congelé en morceaux
- 1 c. à café rase de sel
La crème
- 125 g d'eau et un peu d'eau froide pour la pâte
- 220 g de sucre en poudre
- le zeste d'½ citron jaune non traité
- 1 bâton de cannelle
- ½ gousse de vanille fendue et grattée (graines et gousse)
- 35 g de farine
- 260 g de lait
- 90 g de jaunes d'œufs (4 jaunes d'œufs environ)
- 40 g de beurre fondu et un peu pour les moules
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 154 kcal / 644 kJ
- Białko
- 2 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Węglowodany
- 17 g