Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les fontainebleaux
- 400 g de faisselle
- 350 g de crème liquide entière, bien froide
Le coulis
- 300 g de fraises, en morceaux
- 75 g de sucre en poudre
- 50 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1912 kJ / 457 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Cheesecake et coulis de fraises
1h 5min
Mayonnaise version allégée
10min
Sauce hollandaise
15min
Mille-feuille fraise-amande et coulis de fraises
5h
Sorbet fraise-rhubarbe, coulis de fraises, meringues
8u. 15min
Ile flottante à la fraise, crème anglaise à la menthe
25min
Glace au litchi, coulis de framboise
6 godz. 20 min
Glace au chèvre et son coulis de fraises
12 godz.
Glace à la verveine et coulis de framboises
16h 30min
Tarte aux fraises, pâte sablée à la pistache
2 Std. 10 Min
Crème pâtissière Mode Sauce
15min
Tiramisu aux fraises
4 godz. 30 min