Wersje kompatybilne
Meatballs with Tomato Sauce and Pasta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meatballs
- 40 g white bread, fresh or stale, cut in pieces
- 80 g milk
- 5 g fresh parsley leaves
- 5 g fresh sage leaves
- 5 g fresh rosemary leaves
- 3 garlic cloves (opcjonalnie)
- 400 g beef mince
- 2 medium eggs
- 1 tsp paprika
- 1 tsp dried oregano
- 2 - 3 tsp fine sea salt, to taste
- 1 tsp ground black pepper
Tomato Sauce
- 2 garlic cloves
- 80 g onions, quartered
- 20 g extra virgin olive oil
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 200 g water
- 2 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
Pasta
- 1200 g water
- 20 g oil, plus extra for greasing
- 1 - 1 ½ tsp fine sea salt, to taste
- 320 g dried spaghetti (10 min cooking time)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2668 kJ / 637 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 1441 mg
Alternatywne przepisy
Pasta in Tomato Sauce with Chorizo
25 min
Gnocchi with Tomato and Basil Sauce
55min
Spaghetti Arrabiata with Tuna
30min
Lasagne Bolognese
1h 45min
Beef Goulash with Bread Dumplings and Red Cabbage
1h 40min
Asparagus, Parmesan Rice and Lemon Sabayon Sauce; Berry Foam
Brak ocen
Noodle Soup
35 Min
Bolognese Sauce
1h 15 min
Boiled Eggs
20 min
Mashed Potatoes
45min
Beef Bourguignon and Warm Lemon Pudding with Lemon Syrup
2h 20min
Mac 'n' Cheese
1h 20 min