Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g water
-
2
stock cubes (for 0.5 l each), meat or vegetable, crumbled
lub 2 heaped tsp stock paste, homemade, meat or vegetable - 80 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 60 g shallots, halved
- 20 g extra virgin olive oil
- 80 g unsalted butter, diced
- 640 g risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio), 14-15 minutes cooking time
- 120 g dry white wine
- 1 - 2 tsp fine sea salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 1006 mg
Alternatywne przepisy
Hollandaise Sauce
15min
Crêpes
1 Std. 15 Min
Asparagus and Potatoes with Hollandaise Sauce
50min
Classic Zabaglione
15min
Red-bown coloured eggs
Pas d’évaluation
Aurore Sauce (Tomato Béchamel)
15min
Béchamel Sauce
15min
Risotto with Parmesan cheese
30 Min
Risotto with Parmesan Cheese
30 Min
Floating Islands
40min
Sofrito Toasts with Serrano Ham
40min
Courgette and Avocado Beignets with Feta Cream, Coriander Chilli Pesto and Salad
2h 15min