Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g water
-
2
stock cubes (for 0.5 l each), meat or vegetable, crumbled
lub 2 heaped tsp stock paste, homemade, meat or vegetable - 80 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 60 g shallots, halved
- 20 g extra virgin olive oil
- 80 g unsalted butter, diced
- 640 g risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio), 14-15 minutes cooking time
- 120 g dry white wine
- 1 - 2 tsp fine sea salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 1006 mg
Alternatywne przepisy
Crêpes Suzette
35 Min
Crêpes
1h 15 min
Tiramisu
5ωρ. 20 λεπτ.
Sugar glaze
5 Min
Mushroom Risotto
30 Min
Asparagus Risotto
45 Min
Lentil and Chorizo Stew
4h
Béchamel Sauce
15 Min
Risotto with Parmesan Cheese
30 Min
Béchamel Sauce
15 Min
Gnocchi with Tomato and Basil Sauce
55 min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 Min