Urządzenia i Akcesoria
Quick Cheese Soufflés
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 portions
Składniki
-
Gruyère cheese cut in pieces (2 cm)150 g
-
medium eggs4
-
plain flour plus extra for dusting60 g
-
milk300 g
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing50 g
-
ground nutmeg1 pinch
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
double creamwhipping cream100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
450.5 mg
Białko
14.6 g
Kalorie
1399.7 kJ /
334.6 kcal
Tłuszcz
25.9 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
14.9 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate Mousse
3 godz. 20 min
Quick cheese soufflés
45 min
Panna Cotta
6 godz. 15 min
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50 min
Mushroom and White Wine Cream Sauce
30 min
Berry Mousse
4 godz. 50 min
Crème caramel
2 godz. 45 min
Quiche Lorraine
45 min
Steamed carrot and courgette tagliatelle
35 min
Panna Cottas with Peaches and Thyme Syrup
6 godz. 15 min
Panna Cotta with Caramelised Mango - Panna cotta con mango caramellato
6 godz. 30 min
Creamy Pea Soup with Serrano Chips
30 min