Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm)
- 4 medium eggs
- 60 g plain flour, plus extra for dusting
- 300 g milk
- 50 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 1 pinch ground nutmeg
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
-
100
g whipping cream
lub double cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1399.7 kJ / 334.6 kcal
- Białko
- 14.6 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 450.5 mg
Alternatywne przepisy
Creamy Pea Soup with Serrano Chips
30 Min
Creamy Tomato Soup
25min
Quick cheese soufflés
45min
Shallot Tarte Tatin
2 Std.
Salmon Soufflé
1 Std.
Lemon Meringue Pie
2 godz. 30 min
Béarnaise Sauce
15min
Hollandaise Sauce
15min
Cream of Asparagus Soup
15min
Pears in Spiced Red Wine
3 Std. 20 Min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2 Std. 10 Min
Emmental Gougères
50min