Urządzenia i Akcesoria
Quick Cheese Soufflés
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 portions
Składniki
-
Gruyère cheese cut in pieces (2 cm)150 g
-
medium eggs4
-
plain flour plus extra for dusting60 g
-
milk300 g
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing50 g
-
ground nutmeg1 pinch
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
double creamwhipping cream100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
450.5 mg
Białko
14.6 g
Kalorie
1399.7 kJ /
334.6 kcal
Tłuszcz
25.9 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
14.9 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sabayon (Zabaglione)
15 min
Quick cheese soufflés
45 min
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1 godz. 10 min
Lemon Posset
2 godz. 40 min
Meringue Ghosts
12 godz. 25 min
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Chocolate Mousse
3 godz. 20 min
Sabayon (Zabaglione)
15 min
Hollandaise Sauce
15 min
Amaretti Crème Brulée
4 godz. 30 min
Beurre Blanc
20 min
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10 min