Lauchsuppe mit Schinken-Käse-Schnitte

Lauchsuppe mit Schinken-Käse-Schnitte

3.3 23 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Gruyère in Stücken (2 cm)
    180 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Lauch in Stücken (3 cm)
    500 g
  • Thymian Blätter abgezupft
    5 Zweigchen
  • Olivenöl
    20 g
  • Wasser
    600 g
  • Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
    2
  • Brot (z.B. Bauernbrot, je ca. 80 g)
    4 Scheiben
  • Weisswein
    4 EL
  • Hinterschinken in Tranchen, in Streifen (1 cm)
    160 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 512 kcal / 2143 kJ
Białko 30.1 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...