Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vinagreta
- 15 g salsa, só as folhas
- 10 g cebolinho picado
- 80 g cebola
- ½ malagueta vermelha (opcjonalnie)
- 60 g azeite
- 20 g vinagre
- 20 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
Salada
- 200 g bulgur
- 400 g água
- 10 g azeite
- ½ c. chá de sal
- 200 g feijão-encarnado cozido escorrido (ver dica)
- 220 g atum em lata, ao natural escorrido
- 150 g pepino cortado em cubos (1 cm aprox.)
- Pimenta preta moída q.b. p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1971 kJ / 470 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 332 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de quinoa com feijão-preto
20min
Salada de bulgur com requeijão e hortelã
30min
Bulgur
35min
Salada de bulgur, rúcula e pêssego
30min
Salada de quinoa e feijão com molho de curcuma
30min
Salada fria de quinoa e pepino
30min
Salada de bulgur com romã
50min
Salada de maçã e grão
20min
Salada de quinoa com tofu
55min
Salada de bulgur com grão-de-bico e pera rocha
30min
Salada quente de bulgur com abóbora
50min
Tabule com bulgur
30min