Salada de bulgur, feijão e atum
TM6

Salada de bulgur, feijão e atum

4.8 (67 ocen)

Składniki

Vinagreta

  • 15 g salsa, só as folhas
  • 10 g cebolinho picado
  • 80 g cebola
  • ½ malagueta vermelha (opcjonalnie)
  • 60 g azeite
  • 20 g vinagre
  • 20 g sumo de limão (½ unid. aprox.)

Salada

  • 200 g bulgur
  • 400 g água
  • 10 g azeite
  • ½ c. chá de sal
  • 200 g feijão-encarnado cozido escorrido (ver dica)
  • 220 g atum em lata, ao natural escorrido
  • 150 g pepino cortado em cubos (1 cm aprox.)
  • Pimenta preta moída q.b. p/ temperar

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
1971 kJ / 470 kcal
Białko
24 g
Węglowodany
44 g
Tłuszcz
19 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
10.5 g
Sód
332 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy