Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 1 oignon, coupé en deux
- 300 g de mélange de légumes pour potage (p. ex. carottes, céleri-rave, poireau), coupés en morceaux
- 20 g d'huile d'olive
- 300 g de tomates, coupées en deux
- 1 conserve de tomates (400 g)
-
1
c. à café bombée de bouillon de légumes en pâte
lub 1 de bouillon de légumes (pour 0,5l) - ¼ c. à café de poivre, moulu
- 20 g de vinaigre balsamique
- ½ c. à café de sucre
- ½ c. à café de sel
- 20 g de concentré de tomates
- 3 brins de feuilles de basilic frais, effeuillés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 305 kJ / 73 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de légumes
45min
Purée de pommes de terre
45min
Compote de pommes
20min
Sauce tomates à l'espagnole
25min
Asperges et hollandaise au yogourt
30min
Lasagnes
2 godz.
Asperges et pommes de terre à la sauce hollandaise au yogourt
45min
Sauce béchamel
15 Min
Pâte à pizza
1 godz.
Gratin de chou-fleur
55 min
Mayonnaise
5 min
Compote de pommes
20min