Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de lomo de bacalao fresco sin piel ni espinas
- 4 pellizcos de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 70 g de zumo de limón
- 80 g de zumo de lima
- 20 g de cebolla roja
- 1 - 2 dientes de ajo
- 12 - 16 ramitas de cilantro fresco (solo las hojas)
-
1 - 2
pellizcos de chile seco desmenuzado
lub ½ - 1 cucharadita de tabasco - 3 cubitos de hielo
- 100 g de cebolla roja en cuartos
- 100 g de pimiento rojo en trozos
- 1 tomate en dados de 1,5 cm (aprox. 200 g)
- 1 aguacate en dados de 1,5 cm (aprox. 250 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 859 kJ / 205 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 474.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmón marinado al jengibre con salsa de cítricos y wasabi
48h
Ceviche de lubina y langostinos con piña
1 Std.
Ceviche de corvina
2h 40min
Ceviche de dorada a los cítricos
1 Std. 10 Min
Ceviche peruano
1 Std. 15 Min
Vinagreta de jengibre y limón
5 Min
Ceviche de pulpo
10 Min
Ceviche de lubina y langostinos con maíz y batata
1 Std.
Ceviche de salmón
10 Min
Tartar thai de salmón
45min
Steak tartare
30min
Tartar de atún, pepino y mayonesa de wasabi
30min