Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fabada
- 100 g de lacón (desalado y cortado en trozos)
- 100 g de tocino entreverado curado asturiano
- 1 - 2 chorizos asturianos (100- 120 g)
- 1 - 2 morcillas asturianas (100- 120 g)
- 160 g de judías blancas secas (fabes asturianas) , previamente puestas a remojo un mínimo de 8 horas
- 1300 - 1400 g de agua
Chips de fabada
- 2 claras de huevo
- 30 g de harina
- 75 g de mantequilla
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1411 kJ / 338 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Huevos escoceses con salmón (Scotch eggs)
30 min
Pastel de cabracho
2 Std. 50 Min
Croquetas de jamón con bechamel rápida
9 Std. 15 Min
Vinagreta de pimientos
5min
Langostinos dos salsas
30 min
Patatas rebozadas con mejillones
1h 10min
Vinagreta de pimientos
5min
Tosta de caponata de manzana con sardinillas
45 min
Cassata siciliana
6h 30min
Almogrote
1h
Crêpes rellenos con bacalao y salsa de piquillos
1 godz. 35 min
Mejillones rellenos al estilo de Puglia
1h 10min