Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fabada
- 100 g de lacón (desalado y cortado en trozos)
- 100 g de tocino entreverado curado asturiano
- 1 - 2 chorizos asturianos (100- 120 g)
- 1 - 2 morcillas asturianas (100- 120 g)
- 160 g de judías blancas secas (fabes asturianas) , previamente puestas a remojo un mínimo de 8 horas
- 1300 - 1400 g de agua
Chips de fabada
- 2 claras de huevo
- 30 g de harina
- 75 g de mantequilla
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1411 kJ / 338 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empanadillas de naranja con crujiente de avellanas
3h
Tartar de bacalao y sandia
40min
Hamburguesas de bacalao a la cúrcuma con mojo de cilantro
45min
Bocadillo turco de caballa (balik ekmek)
3u. 40min
El velo de garbanzos, la "pringá" y su caldo (Pepe Rodríguez)
3h
Fraisier
6h 20min
Arancini con granada y fondue de queso de cabra
1h
Mejillones rellenos al estilo de Puglia
1h 10min
Crema de mariscos al cava con hojaldre
1h
Galantina de pavo rellena
5h 30min
Croquetas de carabineros
10 Std.
Croquetas de bonito
9 godz. 15 min