Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de vinagre de vino blanco
- 200 g de vino blanco
- 500 g de agua
- 3 dientes de ajo
- 2 hojas de laurel secas
- 2 clavos
- 1 cucharadita colmada de sal
- 500 g de setas frescas (boletus, champiñones, de cardo, etc.)
- 8 granos de pimienta negra
- aceite de oliva virgen extra para llenar el tarro (aprox. 300 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 tarro
- Kalorie
- 948 kJ / 226 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 1603.1 mg
Alternatywne przepisy
Judía blanca de ayuno
9h 15min
Pimientos rojos baby encurtidos rellenos de queso de cabra
26 godz.
Cuajado de leche con yogur de cabra
2h 5min
Calabacín encurtido en aceite
3h 20min
El velo de garbanzos, la "pringá" y su caldo (Pepe Rodríguez)
3h
Idlis (Bizcochos de arroz al vapor)
24 Std. 45 Min
Mermelada de verano
55min
Rollos de sardina al horno
30min
Alcachofas en aceite
1h 40min
Papillote de pencas de acelga
30min
Membrillo con agaragar
2h 35 min
Patatas rellenas con níscalos
1h 25min