Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de pizza
- 220 g de agua
- 15 g de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para engrasar un bol)
- 5 g de azúcar
- 10 g de levadura prensada fresca
- 400 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de sal
Relleno
- 220 g de mozzarella fresca escurrida
- 100 g de chorizo cortado en rodajas
- 1 diente de ajo
- 20 g de aceite de oliva virgen extra
- 250 g de pimientos verdes en trozos de 2 cm
- 250 g de pimientos rojos en trozos de 2 cm
- 100 g de tomates cherry en mitades
- 10 hojas de albahaca fresca en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1407.4 kJ / 336.7 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 39.5 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calzone de salchichas rojas frescas y tomates secos
1h 40min
Pizza diavola
2h 15min
Calzone margarita con huevo
2h 50min
Flamenquines cordobeses con compota de tomate
1u.
Pizzetas de carne con espárragos y huevo
1h 30 min
Panzerotti a la romana
1u.
Calzone rellenos con calabacín, queso y jamón
1h 40min
Empanadillas de Lorca
2u.
Calzone vegetariano
1h 50min
Pizza wraps
1u.
Pañuelos carbonara
35min
Pizza con borde relleno de queso
1u.