Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser und etwas mehr zum Kochen
- 600 g Süßkartoffeln, in Stücken
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Kochen
- 3 Stängel Salbei, abgezupft
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- 1 geh. TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1262 kJ / 301 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 5.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hirsepuffer
1sa 10 dk
Bärlauch-Schupfnudeln
1h 20min
Karottenspätzle mit Petersilienöl und Radieschensprossen
1 godz.
Sternravioli mit Walnuss-Preiselbeer-Pesto
1h 30min
Polenta-Taler
1sa 10 dk
Linsen-Dinkel-Spätzle
1 godz.
Kürbisravioli mit Salbei-Walnuss-Öl
1 Std. 15 Min
Kürbisspätzle (Österreich)
1 godz.
Polenta-Möhren-Ecken mit Rahm-Kräuterseitlingen
55 min
Erdäpfel-Gnocchi
1h 50min
Kichererbsen-Kürbis-Puffer mit Feta und Quarkdip
30 min
Süßkartoffel-Zucchini-Rösti mit Cashewdip
30 min