Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Dose Kichererbsen (400 g), abgetropft
- 510 g Wasser
- 150 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln
- 900 g Weizenmehl
-
25
g Hefe
lub 1 Pck. Trockenhefe -
150
g durchwachsener Bauchspeck, geräuchert, in Würfeln (5 mm)
lub 150 g Pancetta, in Würfeln (5 mm) - 1 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 1 Stängel Rosmarin, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1234 kJ / 295 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Rote Rüben Brownies
55 min.
Soba-Nudelsalat
40min
Dattel-Mandel-Focaccia
3h 20 min
Focaccia mit Kartoffeln und Rosmarin
2h 40min
Polenta-Muffins
1h
Buchweizen-Waffeln mit Gemüsetopping
2h
Guten-Morgen-Taler
55 min.
Kichererbsen-Nocken
50 Min
Bolivianischer Reis-Pilaf
1h
Kichererbsenfladenbrot mit Curry-Gemüsedip
50 Min
Rosmarin-Käse-Stangen
1h 20min
Zucchini-Scones mit getrockneten Aprikosen
30min