Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Bergkäse, in Stücken
- 150 g rote Linsen
- 300 g Dinkelmehl Type 630
- 1 TL Salz und mehr zum Kochen
- ½ TL Muskat
- 5 Eier
- 200 g Wasser und mehr zum Kochen und Abschrecken
- Butter zum Einfetten
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2783 kJ / 665 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 9.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wirsing-Dinnete
2h
Bärlauch-Schupfnudeln
1 Std. 20 Min
Würziger Rahmfladen mit Kabanossi
6 Std. 30 Min
Bärlauch-Kartoffel-Käse-Spätzle
1h 15min
Kürbisspätzle (Österreich)
1 godz.
Spinat-Käse-Spätzle
20 min
Knödelteig-Schnitten
35min
Polenta-Möhren-Ecken mit Rahm-Kräuterseitlingen
55 min
Kräuter-Speck-Knödel in Pilzsauce
1 godz.
Hirsepuffer
1 Std. 10 Min
Bunte Gemüse-Pfannkuchen
45 min
Linsen, Spätzle und Würstchen
45 min