Linsen-Dinkel-Spätzle

Linsen-Dinkel-Spätzle

4.0 120 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Bergkäse in Stücken
    200 g
  • rote Linsen
    150 g
  • Dinkelmehl Type 630
    300 g
  • Salz und mehr zum Kochen
    1 TL
  • Muskat
    ½ TL
  • Eier
    5
  • Wasser und mehr zum Kochen und Abschrecken
    200 g
  • Butter zum Einfetten
  • Schnittlauch in feinen Röllchen
    1 Bund

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 41 g
Kalorie 2783 kJ / 665 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 9.2 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...