Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g d'eau
- 1 pincée de sucre en poudre
-
1
sachet de levure boulangère sèche (8 g)
lub 25 g de levure boulangère fraîche -
500
g de farine de petit épeautre
lub 500 g de farine de blé - 60 g d'huile d'olive, et 2 filets d'huile d'olive
- 1 c. à café rase de sel
- 10 feuilles de sauge fraîche
- 1 oignon violet, coupé en rondelles et salé avec 1 c. à café rase de sel
- 1 oignon blond, coupé en rondelles et salé avec 1 c. à café rase de sel
- fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1295 kJ / 308 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Falafels
24h
Pains pita à l'aubergine, œuf et sauce yaourt
35min
Pain pide (pain turc)
2 godz.
Pains au zaatar
1h 55 min
Falafels au four
40min
Scones à la sauge et au cheddar
30min
Pain pita
1 godz. 30 min
Pains au beurre d'herbes
1 godz.
Fougasse au romarin
3h 25 min
Pitas libanaises
2 godz. 20 min
Pitas grecques
2 godz. 55 min
Pain indien (naan)
1h 50min