![Filetti di maiale ripieni alle prugne (Bimby Friend) Filetti di maiale ripieni alle prugne (Bimby Friend)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BBD6F9B2-9F7B-44FF-AF1D-BF74849EF97D/Derivates/921C034E-11A8-4826-A8A5-71FFC8163491.jpg)
Wersje kompatybilne
Filetti di maiale ripieni alle prugne (Bimby Friend)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 filetti di maiale (500 g ciascuno)
- 35 prugne secche denocciolate (ca. 340 g)
- sale q.b.
- pepe macinato q.b.
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva, per spennellare
- 1100 g di acqua
- 1200 g di patate a pasta gialla, a pezzi (3 cm)
- 190 g di cipolle, a metà
- 3 spicchi di aglio
-
1 ½
dado per brodo di pollo (per 0,5 l di brodo)
lub 1 ½ cucchiaino colmo dado per brodo di pollo, fatto in casa - 1 cucchiaio concentrato di pomodoro
- 1 - 2 cucchiai di amido di mais (maizena)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1640 kJ / 392 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 12.4 g
- Sód
- 679 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto cremoso della Vigilia (TM6)
50 Min
Menù: Filetti di pesce in salsa verde con fagiolini; riso pilau; mousse limone e basilico (Bimby Friend)
55 Min
Filetto di maiale ripieno alle prugne (TM6)
3 godz. 10 min
Filetto di maiale e fragole
1h 25min
Filet mignon con porcini e castagne
1 Std. 30 Min
Lanterna di frolla
1 Std. 30 Min
Involtini alla frutta secca
40 分钟
Salmone al cartoccio e cous cous con pomodori secchi
35min
Roastbeef con crema di clementine
45 分钟
Filetto di maiale ripieno (TM5)
1hod. 10min
Torrone morbido
6h 20min
Arrosto di tacchino in salsa tonnata con purè di patate (Bimby Friend)
50 Min