Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 oz Brazil nuts
- 35 oz water
- 7 oz quinoa
- 10 ½ - 12 oz butternut squash, diced (approx. ½-¾ in. pieces)
- 2 garlic cloves
- 2 lime peels, to make zest, no pith
- ½ tsp fine sea salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
- 1 - 2 oz fresh cilantro leaves, to taste, divided
- 1 oz brown rice vinegar
- ½ oz lime juice
- 6 ½ oz olive oil
- 3 ½ oz radishes, stems removed, halved
- 1 oz shallots, halved (approx. ¼ in.)
- 3 ½ oz Granny Smith apples, stems removed, quartered
- 3 ½ oz jicama, peeled cut into pieces (approx. 1 in.)
- 3 oz scallions, hand sliced on the bias (approx. ¼ in.)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3101.4 kJ / 741.3 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 58.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 10.9 g
- Sód
- 258.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Basil Pesto
10min
Kale Quinoa Green Goddess Salad (Bill Yosses)
1h 20min
Egg Puffs
25min
Quinoa Salad with Strawberry Vinaigrette
25min
Chicken and Farro Harvest Salad
1h 45min
Chicken and Quinoa with Peach Salsa
40min
Lentil, Cauliflower and Kale Salad
1h 5min
Baked Falafel with Jalapeño Tahini Sauce
50min
Cauliflower Tabbouleh
10min
Quinoa Patties
1h
Southwest Quinoa
40min
Chicken and Quinoa Salad
50min