Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 pés de salsa
- 2 - 3 pés de coentros
- 60 g chalota
- 50 g azeite
- 40 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 500 g água
- 150 g favas frescas
- 250 g couve-flor, só os floretes
- 300 g espargos verdes arranjados
- 300 g ervilhas frescas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 640 kJ / 154 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 31.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz selvagem com couve e cebola caramelizadas
55 min
Arroz de nabiças e feijão vermelho
25min
Sopa de lentilhas com almôndegas de bulgur
1h 40 min
Legumes a vapor com molho de tomate
30min
Feijão com legumes no forno
30min
Salada de legumes com molho de caju
2 godz. 45 min
Creme de chuchu e funcho
40 Min
Massa fria com pesto de favas
35 min
Salada de massa com grão e curgete
35 min
Sopa de feijão-branco e tortellini
40 Min
Salada de batata-doce, lentilhas e freekeh (Dani Valent)
1h 30min
Salada de batata, feijão-verde e ovo cozido
45 Min