
Urządzenia i Akcesoria
Chałka z kruszonką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 sztuki
Składniki
Kruszonka
-
30 g mąki pszennej
-
20 g cukru
-
25 g masła pokrojonego na kawałki
Chałka
-
2 jajka (w tym 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania chałki, patrz wskazówka)
-
2 żółtka
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
50 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
40 g świeżych drożdży pokruszonych
-
150 g mleka
-
500 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka soli
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
1771.9 kcal /
7413.7 kJ
Białko
45.9 g
Tłuszcz
65 g
Węglowodany
252 g
Błonnik
12.6 g
Tłuszcz nasycony
36.9 g
Sód
1285.3 mg