
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- bułka tarta do oprószenia formy
- 200 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 200 g cukru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego - 3 jajka
- 200 g mąki pszennej
- 50 g skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 80 g mleka
- owoce np. jabłka, śliwki węgierki, wiśnie, brzoskwinie, porzeczki
- cukier puder do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 136.9 kcal / 572.8 kJ
- Białko
- 1.7 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Sód
- 54.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
1 godz. 10 min
Babka marmurkowa
2 godz. 10 min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1 godz. 10 min
Ciasto z jagodami pod bezową kołderką
2 godz.
Klasyczny jabłecznik
1 godz. 30 min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1 godz. 20 min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 godz. 10 min
Maślankowiec ze śliwkami
1 godz. 15 min
Ciasto kakaowe z wiśniami
2 godz. 15 min
Babka marchewkowo-pomarańczowa
1 godz. 40 min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min
Jabłecznik
55 min