Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de chocolat noir à 60 % de cacao, cassé en morceaux
- 125 g de beurre, en morceaux, et une noisette pour le moule
- 4 œufs
- 500 g de crème de marrons (voir "Conseil(s)")
- 1 pincée de sel
- 10 g de farine de blé, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2141 kJ / 514 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Galette des rois aux marrons et noisettes
1h 35min
Minicakes aux pralines roses et framboises, sans gluten
45 min
Mousses à la crème de marrons
20min
Cake moelleux coco-banane
1h 5 min
Fondant chocolat et crème de marrons sans gluten
50min
Gâteaux banane-noisette
55min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2 godz. 5 min
Gâteau noix de pécan-sirop d’érable
1 godz.
Tarte aux noix
3h
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1 godz.
Gâteau à la crème de marrons et poires
45 min