Urządzenia i Akcesoria
酱油五花肉糯米饭
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
3 人份
Składniki
-
蒜头 切片1 瓣
-
姜1 片
-
油10 克
-
五花肉 切1厘米小丁180 克
-
干香菇 泡发后切1厘米小丁6 朵
-
料酒5 克
-
生抽8 克
-
老抽10 克
-
蚝油10 克
-
糖5 克
-
八角1 个
-
香叶1 片
-
水370 克
-
糯米 提前冲洗浸泡1小时后沥干,沥干后约重350克250 克
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Sód
491.4 mg
Białko
12.4 g
Kalorie
2514.7 kJ /
601 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Węglowodany
74.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
爱吃烩饭
10 Przepisów
Chiny
Chiny