港式烧卖

港式烧卖

4.5 4 rating
Przygotowanie 1 godz. 25 min
Czas całkowity 2 godz.
40 块(pc)

Składniki

  • 红萝卜
    10 克
烧卖皮
  • 50 克
  • 面粉 额外准备洒粉用
    180 克
  • 1 个
内馅
  • 五花肉,去皮 切块(3公分),冷冻1小时
    300 克
  • 新鲜香菇
    15 - 20 克
  • 新鲜姜 (opcjonalnie) 剁碎
    5 - 10 克
  • 虾仁
    270 克
  • 1 汤匙
  • 麻油 (30克,参考贴士)
    2 汤匙
  • 1 茶匙
  • 白胡椒粉
    ½ 茶匙
  • 玉米粉 (淀粉)
    1 茶匙
  • 食油 抹油用
  • 500 克

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 块(pc)

Białko 3 g
Kalorie 240 kJ / 57 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 0.2 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...