Urządzenia i Akcesoria
港式烧卖
Przygotowanie 1 godz. 25 min
Czas całkowity 2 godz.
40 块(pc)
Składniki
-
红萝卜10 克
烧卖皮
-
水50 克
-
面粉 额外准备洒粉用180 克
-
蛋1 个
内馅
-
五花肉,去皮 切块(3公分),冷冻1小时300 克
-
新鲜香菇15 - 20 克
-
新鲜姜 (opcjonalnie) 剁碎5 - 10 克
-
虾仁270 克
-
糖1 汤匙
-
麻油 (30克,参考贴士)2 汤匙
-
盐1 茶匙
-
白胡椒粉½ 茶匙
-
玉米粉 (淀粉)1 茶匙
-
食油 抹油用
-
水500 克
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 块(pc)
Białko
3 g
Kalorie
240 kJ /
57 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0.2 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
美善品幸福厨房家常料理
158 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy