
Urządzenia i Akcesoria
Sernik makowy z jabłkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 7 godz. 40 min
12 kawałków
Składniki
-
maku90 g
-
migdałów, ze skórką30 g
Spód i kruszonka
-
masła pokrojonego na kawałki200 g
-
mąki pszennej370 g
-
cukru120 g
-
jajko1
-
jabłka (ok. 600 g), obrane, przekrojone na pół, bez gniazd nasiennych4
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego2 łyżki
Masa serowa
-
jajka2
-
cukru100 - 120 g
-
twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki500 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu200 g
-
budyniu waniliowego, w proszku1 opakowanie
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
511 kcal /
2138 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
53 g
Błonnik
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MAKOWE CIASTA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto makowe z jabłkami
3 godz. 5 min
Wafle z masą kokosową i dżemem porzeczkowym
3 godz. 50 min
Ciasto czekoladowe z bananami i kokosem
1 godz.
Ciasto pleśniak
3 godz. 15 min
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1 godz. 30 min
Ciasto ananasowe bez pieczenia
6 godz. 30 min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1 godz. 45 min
Ciasto makowe
1 godz.
Babka limonkowa z twarogiem
1 godz. 30 min
Sero-makowiec
9 godz. 40 min
Sernik gotowany
7 godz. 40 min
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8 godz.