![Roasted Pork Belly with Leek Stir-Fry Roasted Pork Belly with Leek Stir-Fry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4f0f0ca951572b14fd36c72c0e41f1bf/Derivates/8b468c491b80e48f052d5cb3003ac1fb75a48635.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 20 g cooking oil
- 300 g roasted pork, cut in 1 cm strips
- 5 sprigs leek, cut in 3 cm strips
- 2 tsp light soy sauce
- 20 g water
- 1 tsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- ½ tsp sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 979 kJ / 234 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 106 mg
Alternatywne przepisy
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
Steamed Pork Patty With Rice
25min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Green Chillies With Pork Belly
25min
Steamed Chicken with Dang Gui
1 godz. 30 min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30 min
Sweet and sour pork ribs
40min
Pork Ball Soup With Cabbage
25min
Braised Chicken with Mushroom
1 godz. 30 min