Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g alho-francês cortado às rodelas
- 60 g manteiga
- 250 g cebola cortada em pedaços
- 250 g nabo cortado em pedaços pequenos
- 750 g leite
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 814.2 kJ / 194.6 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 486.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de abóbora e hortelã
40 Min
Sopa de ervilhas com hortelã
20min
Menu: Sopa de couve-flor com espinafres & Peixe com puré de abóbora
45 Min
Sopa de abóbora-manteiga e gengibre
35 min
Sopa rápida de caril de frango e couve-de-bruxelas e pãezinhos
45 Min
Vichyssoise com maçã verde
45 Min
Lasanha de beringela
1 Std. 10 Min
Sopa de ervilhas à alentejana
40 Min
Creme de curgete e manjericão
25min
Canja de noodles
40 Min
Creme de espinafres, coco e curgete com croutons aromatizados
50 Min
Sopa de batata e abóbora com camarão
45 Min