Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dressing
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- ½ Bund Schnittlauch, grob gehackt
- 80 g Zwiebeln, geviertelt
- ½ rote Chilischote, frisch (opcjonalnie)
- 60 g Olivenöl
- 20 g Essig
- ½ - 1 TL Salz, nach Geschmack
- 2 Prisen Pfeffer
- 20 g Zitronensaft
Salat
- 200 g Bulgur
- 400 g Wasser
- 10 g Olivenöl
- 1 TL Salz
- 255 g Kidneybohnen, abgetropft
- 300 g Thunfisch, in Lake, abgetropft
- 150 g Salatgurke, in Würfeln (ca. 1 cm)
- 2 - 3 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1971 kJ / 470 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 332 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Thunfisch-Ei-Creme mit Avocado auf Baguette
1 godz.
Bunter Graupensalat
40 min
Couscous-Gemüse-Salat
35 min
Blumenkohlsalat mit Joghurt-Sauce und Halloumi
35 min
Chinakohl-Salat
15 Min
Kichererbsensalat
15 Min
Linsensalat mit Tomaten und Feta
45 min
Edamame-Garnelen-Salat
40 min
Couscous-Salat mit Thunfisch
15 Min
Bohnensprossen-Gurken-Salat (豆芽拌小黄瓜)
25 min
Rote-Bete-Kichererbsen-Salat
15 Min
Warmer Zucchini-Champignon-Salat mit Feta
40 min