Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 roselle calyces, fresh or dried, deseeded
- 1000 g water
- 15 g psyllium husks, pulverised (see tip)
- 4 - 6 tbsp agave nectar
- some fresh fruit cubes e.g. kiwis, mangoes, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 272 kJ / 65 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulut Pagi (Glutinous Rice Balls with Savoury Coconut Topping)
4 Std. 40 Min
Pulut Tai Tai (Steamed Blue Glutinous Rice)
2 godz. 35 min
Potatoes Using Blade Cover & Peeler (TM5) Metric
45 min
Summer Ice Cream Cake
4 Std. 50 Min
Black sticky rice with taro and blue matcha ice cream (Luke Nguyen)
6 godz. 50 min
Chilli Stuffed Fish
1 godz.
Daging Goreng Berempah (Stir Fried Spicy Beef)
20min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 godz.
Soy Milk (Metric)
1h 35min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50min
Ghee Rice
1 godz. 15 min
Limau Kasturi Asam Boi (Sour Plum Calamansi Drink)
10min