Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 tbsp cooked rice
- 800 g water
- 150 g caster sugar
- 260 g white rice flour
- 1 tsp double action baking powder
- ½ tsp red yeast rice powder (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 540 kJ / 129 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 30 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pandan Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1 godz. 5 min
Pineapple Tarts
1 Std. 30 Min
Potato Buns
3 Std.
Yu wan tang (fish ball soup)
40min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20 Min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4h 20min
Pulut Panggang (Grilled Rice Packets)
1 Std. 20 Min
Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
55 min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15 Min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 Std. 10 Min
Kaya (coconut jam)
1 Std. 10 Min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50min