Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di farro
- 150 g di frutta secca mista (es. noci, nocciole, mandorle, ecc)
-
250
g di latte
lub 250 g di kefir -
15
g di lievito di birra fresco
lub 4 g di lievito di birra disidratato - 40 g di miele
- 250 g di farina tipo 0
- 20 g di olio di oliva
- 8 g di sale
- 50 g di uvetta sultanina, ammollata e strizzata
- 250 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 834 kJ / 199 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane morbido di farro
19h
Pane alla birra (TM6)
4h
Giardiniera in agrodolce sottovuoto
3u.
Panini alle noci e mandorle (TM6)
1 Std. 15 Min
Spritz analcolico zenzero e fragole (TM6)
15 min
Arancini di Carnevale
4h
Pane a fisarmonica con burro aromatizzato alle olive
2 Std. 30 Min
Pagnotte integrali con lievito madre
4h
El Schissotto (Pane dei Colli Euganei)
4h
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2 godz.
Ghirlanda centrotavola
5 Std. 5 Min
Panettone gastronomico natalizio
7 Std.