![Crema mousseline Crema mousseline](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3cc469bb-36d0-4bd5-842b-9acaf3bb38e4/Derivates/9a859a2d-86f4-4380-8bb2-7d9a4e8e3d28.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di latte intero
- 4 tuorli
- 100 g di zucchero (vedere consigli)
- 50 g di amido di mais (maizena)
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 250 g di burro a tocchetti a temperatura ambiente
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 9916.1 kJ / 2370 kcal
- Białko
- 34.9 g
- Węglowodany
- 150.8 g
- Tłuszcz
- 185.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 112.9 g
- Sód
- 412 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema pasticcera alla vaniglia
15min
Crema al burro al cacao
10min
Pasta choux
2h
Éclair con crema pasticcera e caramello
1 godz. 10 min
Donuts al caramello
6 godz.
Pan di Spagna
1h
Code di aragosta con crema pasticcera
6 godz.
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2h
Piccole pavlove con mousse al caramello
3h
Crema chiboust
1h
Latte condensato
1h
Crema diplomatica
30min