Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- burro q.b.
- 4 uova
- 120 g di zucchero
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 120 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 1 pizzico di sale
Fragole
- 100 g di fragole alcune intere, altre a metà o in quarti
- 400 g di fragole
Panna montata
- 50 g di zucchero
- 500 g di panna (30-40% di grassi), molto fredda
Terminare la preparazione
-
4
cucchiai di liquore all'amaretto
lub 4 cucchiai di Rum
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1731.4 kJ / 413.8 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 40.1 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 123.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purè di patate (TM6)
1 Std.
Crema pasticcera sottovuoto
1 Std.
Besciamella
15 Min
Torta di zucca con noci e cioccolato (senza glutine)
2h 30min
Calzone fritto
5h
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1j 20 menit
Crostata morbida allo yogurt e frutta
4j 30 menit
Rotolo ai frutti rossi
2 Std.
Rotolo al tiramisù
3j 30 menit
Torta cuore soffice panna e caffè
4j 30 menit
Crostata ripiena alle mele
2 Std.
Impasto base per pane
1 Std.