Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina tipo 0
- 90 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
Crema pasticcera
- 500 g di latte intero
- 70 g di zucchero
- 40 g di farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 4 tuorli
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 80 g di cioccolato fondente a pezzi (1 cm)
Terminare la preparazione
- 1 tuorlo
- 1 cucchiaio di latte intero
- zucchero a velo, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 926.2 kJ / 221.3 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 23.6 mg
Alternatywne przepisy
Biscotti di pasta sablée
12h 40min
Bomboloni croccanti con crema
5h 30min
Alberello di bignè con crema diplomatica
2小时
Pan di Spagna
1h
Pasta frolla
1小时 10 分钟
Crema pasticcera sottovuoto
1h
Code di aragosta con crema pasticcera
6h
Cigni alla crema diplomatica
2小时
Torta mimosa
1h 5 min
Crema pasticcera alla vaniglia
15 分钟
Krapfen con crema pasticcera
4h 20min
Bignè con crema pasticcera
3h