Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina tipo 0
- 90 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
Crema pasticcera
- 500 g di latte intero
- 70 g di zucchero
- 40 g di farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 4 tuorli
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 80 g di cioccolato fondente a pezzi (1 cm)
Terminare la preparazione
- 1 tuorlo
- 1 cucchiaio di latte intero
- zucchero a velo, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 926.2 kJ / 221.3 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 23.6 mg
Alternatywne przepisy
Crema pasticcera sottovuoto
1 Std.
Torta Saint Honoré all'italiana
22 godz.
Besciamella
15 Min
Pasta Choux
2 Std.
Pan di Spagna
1 Std.
Panzerottini TM6
4u.
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1j 20 menit
Cigni alla crema diplomatica
2 Std.
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2 Std.
Crema pasticcera alla vaniglia
15 Min
Krapfen con crema pasticcera
4 Std. 20 Min
Bignè con crema pasticcera
3 godz.