![Sformati di piselli con salsa al formaggio Sformati di piselli con salsa al formaggio](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f6608c8b2de1619417ddf22af53282af/Derivates/17e15432c84d3c5b7531224506540317ae176d2e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di Gruviera a pezzi (3 cm)
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 20 g di latte intero
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- burro q.b.
-
320
g di piselli freschi
lub 320 g di piselli surgelati - 2 uova
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1072.4 kJ / 256.3 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 118 mg
Alternatywne przepisy
Tortini al cavolo nero, peperoncino e arancia
1h 15min
Sformatini ai porri
55 Min
Flan di broccoli con crema al Parmigiano Reggiano
1h 15min
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55 Min
Sformatini di finocchi
1 Std. 30 Min
Mini soufflé con fonduta al Parmigiano Reggiano
1 Std. 30 Min
Flan di carote
50 Min
Sformatini di piselli e carote con cuore filante
1hod. 10min
Mini soufflè ai formaggi e zucchine (senza glutine)
35min
Sformato di cavolfiore e spinaci
1 Std.
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1h 15min
Fonduta di Parmigiano Reggiano
25 dk