Wersje kompatybilne
Alubias tolosanas con chorizo y tocino (Cocción lenta)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de alubias de Tolosa
- 200 g de cebolla en cuartos
- 30 g de aceite de oliva
- 2 - 3 cucharaditas de pulpa de pimiento choricero
- 100 g de chorizo semicurado en rodajas finas
- 100 g de tocino entreverado curado en tiras de 0,5x2 cm
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2132 kJ / 510 kcal
- Białko
- 22.6 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 33.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.7 g
- Błonnik
- 13.2 g
- Sód
- 624.8 mg
Alternatywne przepisy
Garbanzos con compango (Cocción lenta)
13 godz.
Fabas con almejas (Cocción lenta)
20h
Judías pintas estofadas con arroz y verduras (Cocción lenta)
14h 30min
Morcillo de ternera guisado con castañas
16 Std.
Menestra de verduras al estilo asturiano (Cocción lenta)
2h 45 min
Cocido montañés
14 Std. 20 Min
Verdinas con gambones (Cocción lenta)
16 Std. 30 Min
Verdinas con bacalao (Cocción lenta)
16 Std. 30 Min
Garbanzos con carrilleras guisadas (Cocción lenta)
17 Std. 30 Min
Judías de El Barco de Ávila con magro de cerdo (Cocción lenta)
15h 50min
Judías pintas con costillas adobadas (Cocción lenta)
14j 55 menit
Fabada asturiana de mazapán
2j