Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g de agua
- 170 g de higos secos
- 2 cucharadas de café soluble
- 600 g de nata (35% de grasa)
-
40
g de licor de café
lub 40 g de crema de whisky (p.ej. Baileys®) - 300 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 50 g de mantequilla
- virutas de chocolate para decorar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1970 kJ / 471 kcal
- Białko
- 4.14 g
- Węglowodany
- 30.34 g
- Tłuszcz
- 36.57 g
- Błonnik
- 5.89 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan de chocolate y leche condensada
1h 25min
Tarta cuajada de caramelo
2h 10min
Helado de chocolate y pasas al brandy
5h
Sorbete de avellanas y caramelo
5 Min
Tarta de queso al limón con cobertura de mermelada
5 Std. 15 Min
Helado de chocolate
12h
Helado de leche con aroma de anís
7h
Helado de yogur
6h 15min
Bombón helado de chocolate
5h
Helado de corte de nata y chocolate
8h 15 min
Flan de café
4h 20 min
Crêpes de chocolate con helado de plátano
3h 15min