Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g de agua
- 170 g de higos secos
- 2 cucharadas de café soluble
- 600 g de nata (35% de grasa)
-
40
g de licor de café
lub 40 g de crema de whisky (p.ej. Baileys®) - 300 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 50 g de mantequilla
- virutas de chocolate para decorar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1970 kJ / 471 kcal
- Białko
- 4.14 g
- Węglowodany
- 30.34 g
- Tłuszcz
- 36.57 g
- Błonnik
- 5.89 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de frutas de verano
5h
Tarta de chocolate almendrada
3sa
Crema de chocolate
2j 10 menit
Pastel helado de chocolate con galletas de chocolate
9h 20min
Tarta bombón de avellanas
7 Std.
Tarta de queso marmolada
4j 30 menit
Tarta de dulce de leche y nubes
4h 20 min
Pastel de chocolate y queso con pistachos
9 Std. 30 Min
Tarta de chocolate y fresas
2h 15 min
Tarta de flan de chocolate con profiteroles
4j 30 menit
Tarta de chocolate con dos texturas
1 Std. 40 Min
Tarta de cuajada de chocolate
4h 15 min