Tarta helada de chocolate y café con higos

Tarta helada de chocolate y café con higos

4.3 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 16 godz.
10 raciones

Składniki

  • 170 g de agua
  • 170 g de higos secos
  • 2 cucharadas de café soluble
  • 600 g de nata (35% de grasa)
  • 40 g de licor de café
    40 g de crema de whisky
  • 300 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
  • 50 g de mantequilla
  • virutas de chocolate (opcjonalnie) para decorar

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 471 kcal / 1970 kJ
Białko 4.14 g
Tłuszcz 36.57 g
Węglowodany 30.34 g
Błonnik 5.89 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...