Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 hojas de gelatina
- 100 g de café solo fuerte
- 300 g de nata (35% de grasa)
- 4 yemas de huevo
- 70 g de azúcar
- 40 g de chocolate negro (70% de cacao)
- 12 galletas sándwich de chocolate Oreo®
- 300 - 400 g de helado de vainilla (8 bolas)
- 1 - 2 cucharaditas de cacao puro en polvo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1502 kJ / 359 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bavaroises de chocolate con menta
2 Std. 15 Min
Semifrío de plátano con salsa de toffee
2 Std.
Bavaroise de chocolate con salsa de toffee al café
4 Std. 50 Min
Cremosos de tres chocolates y arena de cacao
4 Std. 20 Min
Mousse de chocolate
3 Std. 20 Min
Tarta de trufa y nata
10 godz. 15 min
Crema helada de naranja
9 Std. 20 Min
Tarta de frambuesas y chocolate
7h
Tarta de crema catalana a la naranja
7h 30min
Mousse de café
3 Std. 15 Min
Tarta mousse de limón
4 Std. 30 Min
Postre dos chocolates y avellanas
3h 30min