Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de farine de blé
- 250 g d'eau
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 85 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 60 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 3 œufs
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1035.6 kJ / 247.5 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Kouglof alsacien
4 Std. 20 Min
Kougelhopf
2 Std. 55 Min
Kouglof
3 godz. 20 min
Gâteau de ménage
2h 45min
Pain d'épices au miel de fleurs
1h
Petits beignets de carnaval
3h
Spritzbredele
25 min
Gâteau aux quetsches
45 Min
Minibûche cerise amarena
40 min
Bûche aux épices façon tatin
1h 15min
Kougelhof cerise-pâte d'amande à la vapeur
1h 30min
Strudel minute aux pommes et aux noix
40 min