Wersje kompatybilne
Manojos de judías verdes, patatas y mantequilla de tomillo
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de judías verdes redondas frescas
- 8 - 16 lonchas de beicon ahumado (100 g) en lonchas finas
- 500 g de agua
- 600 g de patatas en dados (3 cm)
- 1 ½ cucharadita de sal
- 80 - 100 g de mantequilla
-
1 - 2
cucharadita de tomillo fresco
lub 1 cucharadita de tomillo seco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1596 kJ / 382 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hervido
40min
Trinxat de col
1h 15min
Judías verdes con salsa bechamel al curry
30min
Judías verdes salteadas con tomates cherry
30min
Brócoli al vapor sobre crema de puerros al aroma de berberechos
45 min
Judías verdes al vapor con pollo en salsa y cacahuetes
25min
Verduras al vapor con rúcula
25min
Guisantes al natural
2h 10min
Caldo vegetal
35min
Brócoli y patatas con salsa de queso
30min
Judías verdes con tomillo (Al vacío)
1h 10min
Panellets
10u. 30min