![Würzfleisch (Ragout fin) Würzfleisch (Ragout fin)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ffdec5b7-78a7-4bb9-a022-612a4f8ff242/Derivates/d3b2969a-0f5e-4ac6-82c9-5afa777fdeb0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Gouda, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 700 g Schweineschnitzel, in Stücken (siehe Tipp)
- 1000 g Wasser
-
2
Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
lub 2 geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht - 1 ½ EL Worcester-Sauce
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 80 g Mehl
- 40 g Butter
- 25 g Zitronensaft
- 100 g Weißwein
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 4 Toastbrotscheiben
- Worcester-Sauce
- 1 Zitrone, in Scheiben, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2564 kJ / 612 kcal
- Białko
- 55 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 2 g