Würzfleisch (Ragout fin)

Würzfleisch (Ragout fin)

4.2 1.2K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Gouda in Stücken
    200 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Schweineschnitzel in Stücken (siehe Tipp)
    700 g
  • Wasser
    1000 g
  • Fleischbrühe (für je 0,5 l)
    2 Würfel
    2 geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
  • Worcester-Sauce
    1 ½ EL
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Mehl
    80 g
  • Butter
    40 g
  • Zitronensaft
    25 g
  • Weißwein
    100 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Toastbrotscheibe
    4
  • Worcester-Sauce
  • Zitrone in Scheiben, zum Garnieren
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 55 g
Kalorie 2564 kJ / 612 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...