
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de beurre préalablement congelé en petits morceaux
- 200 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
- 90 g d'eau très froide
- ½ c. à café de sel et 4 pincées à ajuster en fonction des goûts
- 150 g d'oignons coupés en deux
- 1 gousse d'ail
- 20 g de beurre
- 800 g d'épinards frais
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
- 30 g de pignons de pin
- 250 g de yaourt à la grecque
- 2 pincées de piment d'Espelette à ajuster en fonction des goûts
- 1 œuf battu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 790.8 kcal / 3282.5 kJ
- Białko
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 65.5 g
- Węglowodany
- 44.5 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 40.8 g
- Sód
- 1254 mg