Chaussons aux épinards, dip vert

Chaussons aux épinards, dip vert

3.1 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • 200 g de beurre préalablement congelé en petits morceaux
  • 200 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 90 g d'eau très froide
  • ½ c. à café de sel et 4 pincées à ajuster en fonction des goûts
  • 150 g d'oignons coupés en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 20 g de beurre
  • 800 g d'épinards frais
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 3 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 30 g de pignons de pin
  • 250 g de yaourt à la grecque
  • 2 pincées de piment d'Espelette à ajuster en fonction des goûts
  • 1 œuf battu

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1254 mg
Białko 18.5 g
Kalorie 3282.5 kJ / 790.8 kcal
Tłuszcz 65.5 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 40.8 g
Węglowodany 44.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...